Kako inspekcija rada utvrđuje da imate nezakonit ugovor o delu?

Inspekcija rada je sprovela u avgustu prošle 2020. godine nadzor u firmi “WT Line” u Beogradu po prijavi portala Radnik.rs da radnici u toj firmi rade puno radno vreme u prostorijama poslodavca i obavljaju poslove u okviru osnovne delatnosti poslodavca, ali imaju zaključene ugovore o delu umesto ugovora o radu.

Inspekcija je u konkretnom slučaju naložila poslodavcu da sa radnicima angažovanim po ugovoru o delu zaključi ugovore o radu. Za razliku od ugovora o radu, po ugovoru o delu radnik nema pravo na bolovanje, godišnji odmor, otpremninu i druga prava iz radnog odnosa.

Nadzor zbog ugovora o delu i omladinske zadruge

Radnik.rs je prošle 2020. godine dobio prijavu nekadašnje radnice firme “WT Line”, koja se bavi telefonskom prodajom proizvoda za spavanje, da poslodavac na sumnjiv način zaključuje ugovore o delu sa radnicima ili ih angažuje preko omladinske zadruge.

Ona je tvrdila da radnici rade nekada i duže od 40 sati nedeljno, ali nemaju ugovor o radu, već ugovor o delu.

Takođe, kako je navela, neki radnici angažovani su preko firme “WT Group”. Ova firma se nalazi na istoj adresi kao preduzetnička trgovinska radnja “WT Line” i imaju istu šifru delatnosti – Ostala trgovina na malo izvan prodavnica, tezgi i pijaca.

Radnik.rs je podneo prijavu inspekciji rada na osnovu ovih navoda. Prema Zakonu o radu, poslodavac može sa radnikom da zaključi ugovor o delu “radi obavljanja poslova koji su van delatnosti poslodavca, a koji imaju za predmet samostalnu izradu ili opravku određene stvari, samostalno izvršenje određenog fizičkog ili intelektualnog posla”.

U obaveštenju o sprovedenom nadzoru iz inspekcije navode da su sproveli nadzor u obe spomenute firme koje, kako se navodi, dele isti radni prostor.

Poslodavac nakon nadzora zaključio ugovore o radu

U firmi “WT Line” inspekcija je pronašla sedam lica angažovanih po ugovoru o delu.

Kako se navodi u obaveštenju o nadzoru, inspektor je poslodavcu dostavio predlog mera radi sprečavanja kršenja zakona.

“Poslodavac je postupio u skladu sa naloženim merama i sa svim radno angažovanim licima po osnovu ugovora o delu zaključio ugovore o radu na određeno vreme”, piše u obaveštenju.

U firmi “WT Group” jedna osoba je bila angažovana preko omladinske zadruge, kako se navodi u obaveštenju, za obavljanje posla “pomoćni call centar operater”, a ovaj posao nije sistematizovan kod poslodavca. Inspekcija, prema navodima iz obaveštenja, nije pronašla nepravilnost kada je reč o angažovanju preko zadruge.

Angažovanje radnika preko omladinske zadruge je, inače, dozvoljeno za osobe do 30 godina i ukoliko je reč o poslovima privremenog karaktera jer se za ove poslove zaključuje ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

Ovaj ugovor zaključuje se za poslove koji traju do 120 dana, a radnik po ovom ugovoru nema pravo na bolovanje, godišnji odmor i druga prava koja uživaju zaposleni kod poslodavca jer je reč o ugovoru van radnog odnosa.

Ugovor o delu umesto ugovora o radu

Radnik.rs tražio je obrazloženje Ministarstva za rad kako je inspekcija u slučaju firme “WT Line” zaključila da su ugovori o delu nezakoniti i naložila poslodavcu da zaključi ugovore o radu.

Iz Ministarstva su u odgovoru naveli da se ugovor o delu, kako se navodi i u Zakonu o radu, zaključuje za poslove van delatnosti poslodavca.

To znači da poslodavac ne može zaključiti ugovor o delu sa prodavcem, ako je prodaja njegova osnovna delatnost, ali može za izvršenje određenog posla koji nije osnovni posao, kao na primer, za izradu sajta firme.

Iz Ministarstva navode da je u konkretnom slučaju firme “WT Line” naloženo poslodavcu da “za poslove koji su iz delatnosti poslodavca i koji nemaju karakter poslova koji se ugovoraju ugovorom o delu, sa angažovanim licima koja vrše te poslove reguliše radno-pravni status i izvrši prijavu na obavezno socijalno osiguranje u skladu sa odredbama Zakona o radu”, što je i učinjeno.

Iz firme “Wt Group” su na pitanja Radnik.rs odgovorili da angažuju “lica preko studentske i omladinske zadruge u skladu sa članom 198. Zakona o radu”.

“U toku inspekcijskog nadzora u avgustu mesecu 2020.god. nije bilo nikakvih primedbi u vezi sa poslovanjem firme”, tvrdi se u odgovoru.

Problemi sa ugovorom o delu

Radnik angažovan po ugovoru o delu, inače, nema niz prava koja imaju zaposleni u firmi, odnosno radnici koji imaju ugovor o radu.

Ugovor o delu radniku najčešće ne omogućava korišćenje plaćenog godišnjeg odmora, bolovanja, prava na plaćeni prevoz za dolazak i odlazak sa rada i drugih prava.

Radnik angažovan po ugovoru o delu se, inače, ne smatra zaposlenim, pa nakon raskida ugovora nema pravo na naknadu za nezaposlene Nacionalne službe za zapošljavanje.

Dok se ugovor o radu može raskinuti sporazumno ili rešenjem o otkazu u kom poslodavac navodi razloge za otkaz, Zakonom o radu nije propisan način raskida ugovora o delu i drugih ugovora koji su van radnog odnosa (kao što je ugovor o privremenim i povremenim poslovima).

Foto: Ilustracija, Image by Gundula Vogel from Pixabay

 

 

Ovaj članak napisan je u okviru projekta “Izveštavanje o kršenjima radnih prava u pisanom i video formatu” koji se realizije uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme. Stavovi izneti u ovom tekstu ne odražavaju stavove Međunarodnog centra Olof Palme. Odgovornost za informacije i stavove izražene u tekstu je u potpunosti na autoru teksta. Prenošenje teksta je dozvoljeno uz navođenje izvora Radnik.rs.

1 Comment

  1. KK

    Redovno radim 44 sata nedeljno, godišnji nisam imala prošle godine, ove, čisto sumnjam. Radnice koje rade duže, kažu da poslidavac daje 10 dana najviše, neplaćeno. Za verski praznik sam morala raditi, bez uvećane satnice. Hajde malo sve to iskontrolišite. Naravno, potpis blanko otkaza je obavezan, video i audio nadzor, minimalac na račun a keš na ruke i još svašta

    Reply

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial