Otvoren sajt Radnik.rs

Osmislili smo ovaj sajt kao megafon za sve vas kojima je pravo na odgovarajuću zaradu, bezbednost, zdravlje i dostojanstvo ugroženo na radnom mestu.

Ovo je takođe prostor posvećen vama koji tražite posao i susrećete se sa nameštenim konkursima i neadekvatnim programima za nezaposlene.

I vama – kojima je na nezakonit način uskraćeno pravo na penziju.

Vaša iskustva nam pomažu da ukažemo na zloupotrebe poslodavaca, ali i moguće propuste nadležnih institucija.

Možete nam se obratiti na redakcija@radnik.rs

 

 

 

7 Comments

 1. Bilja

  Kako prijaviti poslodavca koji me je prijsvio u stalni radni odnos i sad kad sam raskinula taj radni odnos tereti me da uplatim foprinose u visini od 8181,68dinara za sest meseci.molim vas pomozite mi.

  Reply
  1. Sonja Gočanin (Post author)

   Poštovana,

   javite nam se na redakcija@radnik.rs. Nije Vaša dužnost, već je dužnost poslodavca da uplati doprinose, ne vidimo na osnovu čega to može od Vas da zahteva.

   Pozdrav

   Reply
 2. Zoran

  Postovani Da li poslodavac ima pravo drzati radnike 10 12 15 sati da rade, svakog dana? uslovi rada ne postoje. Ima i prijavljenih i radnika na crno? Gazda ima i radno mesto u drugoj firmi? Ne mogu se setiti sta sve jos ima od nepravilnosti, bar ja mislim. Molim vas za brz odgovor.

  Reply
  1. Sonja Gočanin (Post author)

   Poštovani,

   prema Zakonu o radu radno vreme sa prekovremenim radom može biti najviše 48 sati nedeljno, osim ako nije izvršena preraspodela radnog vremena. Možete nam se javiti na redakcija@radnik.rs.

   Pozdrav

   Reply
 3. Dragan

  Radim vec 10 meseci na odredjeno, ugovor mi je na po dva meseca pa produzetak.Poslodavac neispunjava ni jednu obavezu iz ugovora. Prijavljen sam na puno radno vreme od 40h nedeljno, moje radno vreme tacnije broj radnih dana u mesecu mi je 28-29. Svaka druga nedelja je moj slobodan dan.Plata mi je 25000.U tih 28 ili 29 dana uvek ima prekovremenog preko redovnih 8h,gde je prekovremeni placen 100 po satu.Svaki drzavni praznik koji je neradni dan, meni je radni i nisam placen 110%. Nedobijam nadoknadu za topli obrok,nedaju mi godisnji odmor za proslu godinu i ako sam stekao zakonski uslov, jer kazu u firmi tek posle godinu dana moze odmor. Smatram da na moj broj radnih dana u mesecu nepotkrepljuje plata od 25000,jer na taj nacin moj radni sat je oko 110. Da li imam osnova sa tuzbu?
  Poslodavac nema nameru da se pridrzava ugovora.

  Reply
  1. Sonja Gočanin (Post author)

   Poštovani,

   da li ste pokušali da prijavite inspekciji rada? Možete nam se javiti i na redakcija@radnik.rs.

   Pozdrav

   Reply
  2. Iva

   Postovani da li imam osnove za tuzbu, radim na crno vec 3meseca ne racunajuci april zbog vanrednog stsnja, radno vreme mi je 46h nedeljno jos nisam prijavljena a receno mi je da cu biti trazila sam da se koriguje radno vreme na 40h jer nema potrebe da se koriguje vreme na 40h koliko po zakonu je puno radno vreme. Smene su mi jako cudne radim od 9-17h, 10-18h i od 11-19h. Topli obrok, prevoz ne dobijam smatram da moje radno vreme ne zadovoljava platu od 33.000 posto radim po 46h nedeljno a prekovremeno mi se i ne palca.

   Reply

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial