Nikić: Kineska agencija iz Čangčuna pravi probleme, upozorite ljude

Nakon objavljivanja priče o kineskoj agenciji  Wan Jia Languages services koja uzima, pa onda naplaćuje pasoše radnicima iz Srbije, na pitanja novinarke Radnik.rs odgovorio je Predrag Nikić, nastavnik koji je, prema rečima jednog radnika u Kini, upućivao srpske državljane da rade za ovu agenciju.

Nikić je potvrdio da se radnici suočavaju sa ozbiljnim problemima u ovoj agenciji u mestu Čangčun.

“Ako imate mogućnost, upozorite sve ljude da nikako ne sarađuju sa njima”, naveo je Nikić.

Prema Nikićevim rečima, pokušao je na početku da radi sa ovom agencijom, ali je onda uvideo da agencija pravi velike probleme.

Oni “zahtevaju da osoba ostavi kod njih pasoš ili da ostavi depozit u vrednosti od 5.000 juana”, potvrdio je.

Na pitanje koliko ga kineske agencije plaćaju da “dovede” nastavnike iz Srbije da rade za određenu agenciju, nije želeo da odgovori.

“Zbog čega je to bitno, to je nekako malo čudna informacija, kao da ja vas pitam koliko vas urednik plaća da biste napisali određeni tekst? Plus, nisu u pitaju samo agencije, i moja sadašnja škola me plaća da bih im doveo dobre nastavnike. I moja bivša škola, u kojoj sam radio u prvoj godini, i dalje želi da im dovodim nastavnike jer su videli da su moji nastavnici dobri i sposobni i stabilni, da ne kasne na časove, da su brzi, energični i zanimljvi i da su im časovi dobri”, kaže Nikić.

Radnik.rs je u prošlom tekstu objavio da je Nikić u imejl prepisci sa jednim od nastavnika koji se zaposlio u Kini tvrdio da mu kineske agencije plaćaju oko 450 dolara za svakog radnika koji “preko njega” dođe u Kinu da radi.

Fotogafija: Ilustracija, Izvor: Pixabay

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial