0 %

Bolji uslovi rada „na lizing“, ali ne i za radnike obezbeđenja, higijeničare i zadrugare

6 komentara
 • 01

  Trenutno radim kod poslodavca na privremeno povremenim poslovima jer mi je isteklo 2 god rada na odredjeno kod istog poslidavca. Zanima me kako se regulise vojna vezba tj da li je poslodavac duzan da mi nadoknadi dok sam na vezbi a idem sad 15.09. do 29.09.? Bio sam na birou kod njih nmg da dobijem potvrdu o nezaposlenosti, kazu mi da kod njih nisam jos od 2014 god i da se kod njih vodim na odredjeno. Molim vas odgovorite mi. Hvala.

  • 02

   Jovane,

   ugovor o privremenim i povremenim poslovima u principu ne podrazumeva plaćeno odsustvo, osim ako to nije predviđeno ugovorom. Takođe, po zakonu po ovom ugovoru možete raditi samo 120 dana. Ukoliko na svakih 120 dana potpisujete novi ugovor, to je zloupotreba ovog ugovora. Ovaj ugovor bi trebalo da se koristi samo za sezonske poslove koji ne traju duže od 120 dana. Možete nam se javiti na redakcija@radnik.rs ako imate još nekih pitanja. Pozdrav

   • 03

    Radnik sam obezbeđenja,dve godine,uvek mi se produžava ugovor na tri meseca,z,zanima me do kad to zakonski imaju pravo.još jedno pitanje nakon koliko rada imam pravo na godišnji odmor,unapred hvala na odgovoru.

 • 05

  A ja sam punih 13godina ( rekorder- veteran)u Telekomu putem zadruga, PP Ugovora i poslednjih par godina putem Agencije. Sta da Vam kažem, imam umanjena prava, duplo ili više umanjena plata, nemam mogućnost napredovanja. Svima su puna usta bele kuge …. ljudi treba da shvate da je ova situacija u okvirima Radnog Prava unazad 15 godina oterala mnogo mladih ljudi. Sramota me je samog sebe sto trpim i uslovljen sam da radim. Poslove koje obavljam su iz oblasti IT i volim kompaniju više nego svi stalno zaposleni, a eto ta kompanija vec 13 godina nece da mi pruzi ugovor.

  • 06

   More nađi drugi posao. U drugoj firmi. U drugoj državi.

Ostavite komentar