Inspektor rada upozorio “Krušik” zbog ugovora na određeno vreme

Po prijavi portal Radnik.rs inspekcija rada je sprovela nadzor u Holding korporaciji “Krušik” u Valjevu zbog prijave da ova kompanija zaključuje sa zaposlenima ugovore na određeno vreme na period duži od dve godine.

Inspekcija je ustanovila da je sa pet zaposlenih zaključen aneks ugovora mimo zakona, ali da nema sankcija za kršenje odredaba zakona koje se odnose na zaključivanje ugovora na određeno vreme.

Čekajući ugovor za stalno                         

Radnik.rs dobio je anonimnu prijavu radnika fabrike za proizvodnju oružja i municije HK “Krušik” da u toj firmi radi duže od dve godine i da još uvek nije dobio ugovor “za stalno” (na neodređeno vreme).

“Radnici strepe zbog otkaza. Radnika koji rade 2-3 godine na određeno ima dosta, to je masovno”, kaže on.

On takođe tvrdi da se zarade u ovoj firmi smanjuju, o čemu su pisali mediji. Naime, prema pisanju lista Danas, prema novom kolektivnom ugovoru koji su potpisali reprezentativni sindikati u ovoj firmi plate većine radnika trebalo bi da budu umanjene za 8.000 do 10.000 dinara.

Rad na projektu na određeno vreme

Radnik.rs podneo je prijavu inspekciji rada na osnovu ove prijave kako bi inspekcija utvrdila da li su zaposleni koji imaju ugovor na određeno vreme angažovani u skladu sa Zakonom o radu.

Inspekcija je 25. februara sprovela vanredni inspekcijski nadzor.

U obaveštenju dostavljenom portalu Radnik.rs piše da je po ugovorima o radu na određeno vreme u trajanju dužem od 24 meseca (dve godine) angažovan “veći broj zaposlenih”.

Ovi radnici su, kako se dalje navodi, angažovani “za rad na projektu čije je vreme unapred određeno, najduže do završetka projekta, što predstavlja zakonom predviđeni izuzetak od ograničenja trajanja radnog odnosa na određeno vreme od 24 meseca”.

Naime, Zakonom o radu predviđeno je da “poslodavac može zaključiti jedan ili više ugovora o radu .. na osnovu kojih se radni odnos sa istim zaposlenim zasniva za period koji sa prekidima ili bez prekida ne može biti duži od 24 meseca”.

Međutim, postoji niz izuzetaka. Jedan od izuzetaka od ovog člana je da ugovor o radu na određeno vreme može da se zaključi za rad na projektu čije je vreme unapred određeno, najduže do završetka projekta.

To znači da zaposleni može da bude angažovan duže od dve godine na određeno vreme ako radi na projektu koji traje duže od dve godine, ali vreme trajanja projekta mora biti određeno.

Upozorenje za “Krušik”, ali nema sankcija

Ipak, inspekcija je ustanovila da nisu svi ugovori na određeno vreme u “Krušiku” zakoniti.

“Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da je poslodavac sa pet zaposlenih po ovom osnovu zaključio ugovore o radu na određeno vreme, sa poslednjim aneksom u trajanju dužem od trajanja projekta na kom su angažovani”, piše u obaveštenju.

U ovim slučajevima kada je ugovor na određeno vreme zaključen suprotno odredbama Zakona o radu, kako se navodi u obaveštenju, smatra se da je radni odnos zasnovan na neodređeno vreme, odnosno radnici bi trebalo da dobiju ugovor “za stalno”.

Ipak, u obaveštenju ne piše da je inspektor naložio poslodavcu da sa tim radnicima zaključi ugovor o radu na neodređeno vreme, već je o tome, kako se ističe, “preventivno upozorio poslodavca”.

U obaveštenju se dalje navodi da za kršenje odredbe zakona koji se odnosi na zaključivanje ugovora o radu na određeno vreme nije predviđena sankcija. To znači da za zaključivanje ugovora na određeno vreme mimo zakona ne postoji kazna za poslodavca, o čemu je Radnik.rs već pisao.

U obaveštenju inspektor navodi da radnici mogu da ostvare pravo na ugovor o radu na neodređeno vreme podnošenjem tužbe nadležnom sudu.

“U konkretnom slučaju, 24 zaposlena, kojima je prestao radni odnos na određeno vreme, su, prema podacima dobijenih od poslodavca, već pokrenula takve postupke pred Osnovnim sudom u Valjevu”, piše u obaveštenju inspekcije rada.

Iz kompanije “Krušik” nisu odgovorili na pitanja Radnik.rs u vezi sa ovim inspekcijskim nadzorom.

Radnik.rs je već pisao o inspekcijskim nadzorima sprovedenim zbog zaključivanja ugovora o radu na određeno vreme na period duži nego što je predviđeno Zakonom o radu.

Inspekcija je tako 2019, takođe po prijavi Radnik.rs, sprovela nadzor u jednom paraćinskom preduzeću i zapisnički upozorila poslodavca na obavezu postupanja u skladu sa Zakonom o radu. I u tom slučaju inspekcija rada uputila je radnike da tuže poslodavca.

Radnik.rs je takođe prošlog meseca pisao o radu na određeno vreme u kruševačkoj fabrici “Kromberg & Šubert“ u kojoj tokom nadzora nisu utvrđene nepravilnosti. U ovoj fabrici, prema informacijama iz obaveštenja inspekcije, 699 zaposlenih ima ugovor o radu na određeno vreme.

Ovaj članak napisan je u okviru projekta “Izveštavanje o kršenjima radnih prava u pisanom i video formatu” koji se realizije uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme. Stavovi izneti u ovom tekstu ne odražavaju stavove Međunarodnog centra Olof Palme. Odgovornost za informacije i stavove izražene u tekstu je u potpunosti na autoru teksta. Prenošenje teksta je dozvoljeno uz navođenje izvora Radnik.rs.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial